{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu

F
13.12.2007. u 12:12
0
0
Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu
0
Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu
Optuženik za ratne zločine u Osijeku Branimir Glavaš, koji je jučer zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uslijed 35-dnevnog štrajka glađu protiv svoje volje prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava, danas će ponovno biti prebačen u zatvorsku bolnicu, izjavio je Hini ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić.
Glavaš je, naime, po dolasku u KB Dubrava prešao na tzv. suhi štrajk, što znači da je osim hrane prestao uzimati i vodu.

Liječnički konzilij zaključio je da Glavašu nije vitalno ugrožen život te da bi veća šteta po njegovo zdravlje nastala kada bi ostao u KB-u Dubrava i nadalje odbijao uzimati vodu nego da ga se vrati u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici.

"Rasudbena moć kod gospodina Glavaša je uredna i on je obećao da će po povratku u zatvorsku bolnicu nastaviti uzimati tekućinu", rekao je Kujundžić.

Glavašev organizam iscrpljen je zbog dugotrajnog neuzimanja hrane, a prestanak uzimanja tekućine mogao bi biti koban jer ljudski organizam ne može funkcionirati bez tekućine.

Dugotrajno gladovanje dovodi do metaboličkih ispada i razgradnje organizma koji počinje "jesti sam sebe", dodao je Kujundžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: