|

Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu

Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu
0
F
FENA
13.12.2007. u 12:12
0
komentara
0

dijeljenja
Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu
Optuženik za ratne zločine u Osijeku Branimir Glavaš, koji je jučer zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uslijed 35-dnevnog štrajka glađu protiv svoje volje prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava, danas će ponovno biti prebačen u zatvorsku bolnicu, izjavio je Hini ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić.
Glavaš je, naime, po dolasku u KB Dubrava prešao na tzv. suhi štrajk, što znači da je osim hrane prestao uzimati i vodu.

Liječnički konzilij zaključio je da Glavašu nije vitalno ugrožen život te da bi veća šteta po njegovo zdravlje nastala kada bi ostao u KB-u Dubrava i nadalje odbijao uzimati vodu nego da ga se vrati u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici.

"Rasudbena moć kod gospodina Glavaša je uredna i on je obećao da će po povratku u zatvorsku bolnicu nastaviti uzimati tekućinu", rekao je Kujundžić.

Glavašev organizam iscrpljen je zbog dugotrajnog neuzimanja hrane, a prestanak uzimanja tekućine mogao bi biti koban jer ljudski organizam ne može funkcionirati bez tekućine.

Dugotrajno gladovanje dovodi do metaboličkih ispada i razgradnje organizma koji počinje "jesti sam sebe", dodao je Kujundžić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.