Zbog neslaganja
25

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer zalupio Trumpu vrata i podnio ostavku

Klix.ba
Sean Spicer (Foto: EPA)
Sean Spicer (Foto: EPA)
Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer podnio je ostavku nakon sastanka na kojem je Anthony Scaramucci imenovan za novog direktora komunikacija u službenoj rezidenciji američkog predsjednika.

Predsjednik SAD-a Donald Trump zamolio je Spicera da ostane na svojoj poziciji, ali mu je on rekao kako je imenovanje Scaramuccija bila velika greška, prenosi New York Times.

Scaramucci, finansijer sa Wall Streeta i dugogodišnji Trumpov fan, zamijenit će Mikea Dubkea koji je u maju podnio ostavku nakon samo tri mjeseca rada u Bijeloj kući. Iako je Dubke u prijateljskoj atmosferi napustio Trumpa, mediji su pisali kako je otišao zbog istrage o vezama Trumpovih saradnika s Rusijom.

Šef Bijele kuće Jonathan Karl rekao je za ABC News kako je Spicer "zalupio vrata Trumpu ispred nosa" kada ga je predsjednik pitao za mišljenje o Scaramucciju. Samo nekoliko minuta poslije, glasnogovornik Bijele kuće je podnio ostavku.

Spicer je često bio u žiži javnosti zbog čudnog ponašanja s medijima. On je u aprilu izjavio kako Adolf Hitler nije upotrijebio hemijsko oružje, dok sirijski predsjednik Bashar al Asad jest. Nakon toga se izvinio i rekao kako nije trebao napraviti takvo poređenje.