Svijet
0

Gerry McCann: Ne govori ništa dok ne isključe mikrofon

Sarajevo-x.com
Foto: Dailymail
Foto: Dailymail
U prvom televizijskom intervjuu nakon optužbi javnosti i portugalske policije da su umiješani u nestanak svoje kćerke, Kate i Gerry McCann svojim su ponašanjem izazvali sumnje i govorkanja. Naime, Kate je pri kraju intervjua briznula u plač, a njen joj je muž umjesto riječi utjehe rekao da ne govori ništa dok ne isključe mikrofon.

Pred kraj intervjua za jednu špansku televiziju, shrvana bolom, majka malene Madaleine zajecala je, a njen je muž umjesto riječi potpore izgovorio rečenicu koju je čulo preko milion gledatelja, izvijestio je Dailymail.com

"Ne govori ništa sve dok ne budu isključili mikrofon", rekao je Gerry MacCann.

Rezultati anketnog pitanja "Da li McCannovi govore svu istinu" čak 70% gledatelja je odgovorilo negativno.

Otac malene Madaleine gotovo je izgubio kontrolu nad sobom nakon pitanja u vezi sa špekulacijama o davanju lijekova i sedativa djeci. Ovo pitanje nije trebalo biti postavljeno tokom intervjua jer je već ranije, u jednom intervjuu, Gerry McCann napustio studio zbog provokativnih pitanja u vezi s ovom temom.

Iako su advokati savjetovali McCannovima da nije pametno izlaziti u javnost dok se ne budu riješile pravne razmirice i dok traje istraga, na kraju im je ipak dato zeleno svjetlo.

Od tog trenutka mnogi su se televizijski voditelji borili da u svojoj emisiji ugoste McCannove uključujući Oprah Winfrey i Barbaru Walters. Ipak, McCannovi su se odlučili dati intervju španskoj televiziji jer vjeruju da je njihova kćer živa i da bi se mogla tamo nalaziti.