Britanski tabloidi
0

'Gerrard bi mogao dobiti i do pet godina zatvora'

Sarajevo-x.com
Gerrard s fanom par sati prije hapšenja
Gerrard s fanom par sati prije hapšenja
Engleski fudbaler Steven Gerrard mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom i do pet godina zatvora zbog tučnjave u kafani u kojoj je teško povrijeđen jedan čovjek, piše u utorak Daily Mail.

Steven Gerrard u utorak je uz jamčevinu pušten iz policijske stanice gdje je nakon tučnjave proveo 24 sata, kao i njegova dva prijatelja, dok su ostala trojica zadržana na daljem ispitivanju.

Sporna šestorka na suđenju će se pojaviti 23. januara, a u utorak je poznato i ime napadnutog čovjeka. Naime, radi se o 34-godišnjem Marcusu McGeeju koji je radio kao DJ u klubu u kojem se odigrao krvavi događaj.

Gerrard i njegovo društvo slavili su pobjedu Liverpoola nad Newcastleom koja je završila s rezultatom 5:1, a sam Gerrard je novinarima priznao da je to bila jedna od njegovih najboljih utakmica s obzirom da je postigao dva zgoditka.

Veselje zbog pobjede se pretvorilo u tučnjavu nakon što DJ nije htio puštati muziku kakvu je tražilo pripito društvo, te je navodno odgurnuo slavnog fudbalera nakon čega ga je Gerrard udario šakom u lice.

McGee je i od ostatka društva dobio par udaraca, a jedan od njih je razbio flašu od piva od McGeejevu glavu, nakon čega je ovaj hospitaliziran zbog povreda lica i vilice.

'Cijela stvar nije trajala duže od deset sekundi. Gerrard je samo jednom udario DJ-a i okrenuo se, dok je njegovo društvo nastavilo s udarcima', rekao je jedan očevidac.