George Bush dostavio pizze članovima Tajne službe koji rade bez plata

Klix.ba
19.1.2019. u 09:40
16
44
George Bush dostavio pizze članovima Tajne službe koji rade bez plata
16
George Bush dostavio pizze članovima Tajne službe koji rade bez plata
Bivši američki predsjednik George W. Bush lično je dostavio pizze članovima Tajne službe koji rade bez plata zbog blokade vlade.
Bush poziva na okončanje djelomične blokade vlade koja traje već gotovo mjesec dana, a taj period je ujedno i najduži u historiji SAD-a. On se obratio putem Instagrama te je pozvao lidere obje strane da stave politiku po strani, da se sastanu, dogovore i okončaju blokadu. Također, 43. američki predsjednik je objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako on i nekadašnja prva dama Laura Bush donose pizze članovima Tajne službe koji se brinu o njima, a koji trenutno rade bez plate.

Blokada vlade utječe na oko 800.000 federalnih radnika.

"Laura Bush i ja smo zahvalni našim članovima Tajne službe i hiljadama federalnih zaposlenika koji naporno rade za našu zemlju bez plate. Zahvalan sam i našim sugrađanima koji ih podržavaju", napisao je između ostalog Bush.

Crkve, restorani i korporacije pomažu u finansiranju zaposlenika vlade koji nisu dobili plate. Predsjednik Donald Trump je rekao da neće potpisati zakon za finansiranje vlade koji ne uključuje sredstva od 5,7 milijardi dolara za njegov prijedlog izgradnje zida na granici SAD-a i Meksika. On će se tokom dana obratiti javnosti.

Finansiranje izgradnje zida je glavni razlog blokiranja vlade zbog kojeg vladine agencije nemaju novca za finansiranje i plaćanje zaposlenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: