{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


General Podžić na seminaru NATO-a u Antaliji

F
2.7.2007. u 15:30
0
0
General Podžić na seminaru NATO-a u Antaliji
0
General Podžić na seminaru NATO-a u Antaliji
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) generalpukovnik Sifet Podžić učestvuje u radu seminara za više oficire "Silk Road" koji se održava od 2. do 6. jula u Centru za obuku "Partnerstvo za mir" (PfP) u Antaliji (Turska).
Glavna tema seminara je "Budućnost NATO-programa za partnerstvo i odnosi sa zemljama potencijalnim kandidatima, a u kontekstu zaključaka samita u Rigi i "Mapom puta" sa samita u Solunu. Pozvano je 147 generala i ambasadora da učestvuje na ovom seminaru.

U sklopu NATO- inicijative Partnerstvo za mir u Centru za obuku PfP-a u Turskoj održavaju se kursevi i seminari radi širenja saradnje, a s ciljem doprinosa prijateljskim odnosima i davanja podrške partnerskim nacijama u dostizanju NATO-standarda kroz kvalitetnu edukaciju i obuku.

Od njene inauguracije u junu 1998. godine turski Centar za obuku PfP-a je izveo 239 kurseva i devet seminara na kojem je učestvovalo 6.897 polaznika.

Jedna od glavnih aktivnosti ovog centra je godišnji seminar za više oficire pod nazivom "Silk Road".

Osnovni cilj seminara je širenje saradnje i općeg razumijevanja u pogledu globalnih pitanja između NATO-a i viših oficira partnerskih nacija i pružanje pomoći u okviru postojećih programa partnerstva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: