{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


General Coppola dodijelio medalje

F
19.10.2007. u 14:20
0
0
General Coppola dodijelio medalje
0
General Coppola dodijelio medalje
Šef Policijske misije Evropske unije brigadni general Vincenco Coppola dodijelio je danas medalje članovima misije iz 26 zemalja članica EU i šest zemalja izvan EU za službu pod okriljem sigurnosne i odbrambene politike EU.
“Ovim medaljama želim da vam zahvalim za vašu službu i posvećenost u ostvarivanju EUPM-ovih ciljeva usmjerenih ka profesionalizaciji i modernizaciji policije u BiH,” Coppoline su riječi iz saopćenja EUPM-a.

Coppola je potvrdio da će se u narednom periodu EUPM fokusirati na unapređenje profesionalne suradnje između policijskih tijela u BiH, uz jačanje upravnog odbora policije kao najvišeg policijskog koordinacionog tijela u BiH.

Izrazio je žaljenje što se bh. političari nisu uspjeli dogovoriti oko policijske reforme.

"To je prije svega tragično za građane BiH, jer im onemogućava dobijanje moderne i efikasne policije,” kazao je.

Coppola je odao priznanje entitetskim i kantonalnim policijama za poboljšanje rada na održavanju javnog reda i mira tokom proteklih godina, ali je dodao kako "rascjepkanost u 13 različitih uprava policije u osnovi podriva daljnji napredak u suzbijanju organiziranog i krupnog kriminala, što bi reforma policije trebalo da riješi, ne samo zbog evropskih integracija već, što je puno važnije, zbog sigurnosti građana BiH”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: