|

General Coppola dodijelio medalje

General Coppola dodijelio medalje
0
F
FENA
19.10.2007. u 14:20
0
komentara
0

dijeljenja
General Coppola dodijelio medalje
Šef Policijske misije Evropske unije brigadni general Vincenco Coppola dodijelio je danas medalje članovima misije iz 26 zemalja članica EU i šest zemalja izvan EU za službu pod okriljem sigurnosne i odbrambene politike EU.
“Ovim medaljama želim da vam zahvalim za vašu službu i posvećenost u ostvarivanju EUPM-ovih ciljeva usmjerenih ka profesionalizaciji i modernizaciji policije u BiH,” Coppoline su riječi iz saopćenja EUPM-a.

Coppola je potvrdio da će se u narednom periodu EUPM fokusirati na unapređenje profesionalne suradnje između policijskih tijela u BiH, uz jačanje upravnog odbora policije kao najvišeg policijskog koordinacionog tijela u BiH.

Izrazio je žaljenje što se bh. političari nisu uspjeli dogovoriti oko policijske reforme.

"To je prije svega tragično za građane BiH, jer im onemogućava dobijanje moderne i efikasne policije,” kazao je.

Coppola je odao priznanje entitetskim i kantonalnim policijama za poboljšanje rada na održavanju javnog reda i mira tokom proteklih godina, ali je dodao kako "rascjepkanost u 13 različitih uprava policije u osnovi podriva daljnji napredak u suzbijanju organiziranog i krupnog kriminala, što bi reforma policije trebalo da riješi, ne samo zbog evropskih integracija već, što je puno važnije, zbog sigurnosti građana BiH”.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.