|

Gaza: Zabrinutost UN-a

Gaza: Zabrinutost UN-a
0
F
FENA
10.7.2006. u 12:39
0
komentara
0

dijeljenja
Gaza: Zabrinutost UN-a
Ujedinjeni narodi upozoravaju da palestinsko stanovništvo u pojasu Gaze s teškom mukom preživljava budući da je dvosedmična izraelska ofanziva izazvala nestašicu vode i struje kao i raspad kanalizacijske mreže, izvještava u ponedjeljak The Guardian.
Situacija je opasna i očajna a ocjena da nema humanitarne krize samo je priča, ističu zvaničnici svjetske organizacije na terenu, čije riječi navodi Guardian.

Daily Telegraph prenosi izjavu izraelskog premijera Ehuda Olmerta da bi vojna operacija u Gazi, čiji cilj je, kako tvrdi, oslobađanje otetog vojnika i onemogućavanje palestinskih raketnih napada, mogla trajati neodređeno dugo.

Istovremeno je generalni sekretar UN-a Kofi Annan pozvao Izrael da omogući dostavu najneophodnije pomoći na palestinsku teritoriju.

No, kako javlja dopisnik lista u Jerusalemu, usprkos ogromnim problemima u svakodnevnom životu anketa među gotovo 1.200 Palestinaca u Gazi pokazala je da 80 posto podržava akciju ekstremista izvršenu pre dvije sedmice tokom koje je otet izraelski vojnik.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.