{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Garancije Irskoj bit će ugrađene u pristupni sporazum s Hrvatskom

F
FENA
12.12.2008. u 15:15
0
0
Garancije Irskoj bit će ugrađene u pristupni sporazum s Hrvatskom
0
Garancije Irskoj bit će ugrađene u pristupni sporazum s Hrvatskom
Pravno obvezujuće garancije čiji je cilj odagnati strahove Iraca oko nekih pitanja iz Lisabonskog ugovora, zbog kojih su odbacili taj dokument na referendumu ove godine, bit će ugrađena u Pristupni sporazum s Hrvatskom, 2010. ili 2011. godine, rekao je u petak u Bruxellesu predsjedatelj Evropskog vijeća, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon završetka samita EU.
"Da bi te garancije Irskoj dobile pravno obvezujući karakter, one će biti ubačene kao protokol u Pristupni sporazum s Hrvatskom 2010. ili 2011.", rekao je Sarkozy na konferenciji za novinare.

Na taj način izbjegava se potreba da se Lisabonski ugovor ponovno ratificira, jer će ti protokoli bili ratificirani zajedno s Pristupnim sporazumom s Hrvatskom, javila je Hina.

Prema analizama provedenim u Irskoj nakon referenduma, birači su odbacili Lisabonski ugovor zbog pitanja tradicionalne irske vojne neutralnosti, zabrinutosti oko širenja nadležnosti Bruxellesa na nacionalnu jurisdikciju i oko prava na zaštitu nerođene djece, spornog pitanja porezne suverenosti, te broja povjerenika u EK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: