{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gaddafijev sin Saif se okreće protiv oca

S
3.4.2011. u 21:59
0
30
Gaddafijev sin Saif se okreće protiv oca
0
Gaddafijev sin Saif se okreće protiv oca
Sin Moamera Gaddafija Saif Al-Islam u nekoliko je navrata pokušao stupiti u kontakt sa britanskim i italijanskim špijunima u Libiji, javljaju britanski mediji, koji su to protumačili kao njegovu želju da se preda čime bi okrenuo leđa svome ocu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Britanski zvaničnici i službenici MI6 saopštili su da su nekoliko puta razgovarali sa bliskim Gaddafijevim prijateljima u protekle tri sedmice te su nagovijestili da su spremni porodici ponuditi izlazni put.

Ujedno si i poslali jasnu poruku da Saif ne može imati nikakvu ulogu u budućnosti zemlje, ali i da će mu biti dozvoljeno da sleti u Veliku Britaniju ako se odluči na odlazak iz Libije.

Izvori iz britanskih obavještajnih službi tvrde da Saif opipava puls zapadnih zemalja i njihovu reakciju ako bude napustio zemlju.

Zvaničnici britanskog ministarstva vanjskih poslova su u Londonu razgovarali sa Mohammedom Ismailom, Saifovim povjerenikom.

Ismail je u Londonu posjetio porodicu, ali se vjeruje da je prenio Saifove poruke Velikoj Britaniji.

Saif je navodno rekao da njegov otac nema namjeru da se predaje i da vjeruje da može dobiti rat pa je bolje da pregovaraju s njim.

U nekim krugovima se navodni pregovori tretiraju kao propagandni rat koji prati vojnu akciju u Libiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: