|

Gaddafi poručio Berlusconiju da je sve u redu

Gaddafi poručio Berlusconiju da je sve u redu
0
S
SRNA
22.2.2011. u 22:19
48
komentara
0

dijeljenja
Gaddafi poručio Berlusconiju da je sve u redu Foto: Reuters
Libijski lider Moammar el Gaddafi rekao je večeras u telefonskom razgovoru sa italijanskim premijerom Silviom Berlusconijem da je stanje u Libiji "dobro", uprkos velikom narodnom ustanku i nemirima širom zemlje.
"Brat i vođa je u telefonskom razgovoru sa prijateljem Berlusconijem rekao da je Libija dobro i da njen narod čuva bezbjednost, stabilnost i nacionalno jedinstvo", prenijela je državna agencija JANA.

U izvještaju se dodaje da svako ko želi da sazna istinu treba pažljivo da prati libijske medije, a ne laži i izmišljene informacije koje emituju "organi izdajnika".

Italijanska agencija ANSA prenijela je da je Berlusconi apelovao da se pronađe mirno rješenje za političku krizu u ovoj zemlji na sjeveru Afrike i prenio Gaddafiju da Italija ne naoružava demonstrante, kao je što je libijski lider rekao u govoru ranije tokom dana.

U međuvremenu je američki državni sekretar Hillary Clinton izjavila da je akcija protiv demonstranata "potpuno neprihvatljiva" i pozvala vlasti u Tripoliju da poštuju prava svog naroda.

Ona je dodala da Vašington sa velikom zabrinutošću prati događaje u Libiji i naglasila da je međunarodna zajednica uputila jasnu i nedvosmislenu poruku libijskom rukovodstvu.

Televizija Al Jazeera javila je da je libijski ministar unutrašnjih poslova Junes al Abidi objavio da prelazi na stranu "revolucije 17. februara".

Na emitovanom amaterskom video-snimku Abidi je prikazan kako sjedi za svojim stolom i čita saopštenje u kojem poziva vojsku da se pridruži narodu i podrži njegove "legitimne zahtjeve".

Hiljade etničkih Tunižana tokom dana pobjeglo je iz Libije preko njene zapadne granice zbog akcije protiv demonstranata i straha da će se njihova zajednica naći na udaru, jer je ustanak protiv vlasti u Tunisu inspirisao pobune širom arapskog svijeta. U Libiji živi oko 30 000 Tunižana.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...