|

Gadafi izjavio da nije razovarao o ljudskim pravima sa Sarkozyjem

Gadafi izjavio da nije razovarao o ljudskim pravima sa Sarkozyjem
0
F
FENA
11.12.2007. u 15:06
0
komentara
0

dijeljenja
Gadafi izjavio  da nije razovarao o ljudskim pravima sa Sarkozyjem Foto: AFP
Libijski dužnosnik Muamer Gadafi izjavio je u utorak, na televizijskom kanalu France 2, čiji je odlomak emitiran sredinom dana, da s predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem nije razgovarao o pitanju ljudskih prava.
Na pitanje voditelja o tome kako je Sarkozy izjavio da je zatražio od libijskog dužnosnika da "napravi pomake u domenu ljudskih prava", Gadafi je odgovorio, "najprije, ja i predsjednik Sarkozy nismo razgovarali o tom pitanju".

"Mi smo dosta bliski prijatelji, mi surađujemo", rekao je on na televizijskom kanalu.

"Mi smo razgovarali o pitanjima suradnje dviju zemalja, o svim ugovorima, u svim domenima u interesu obje zemlje, euro-afričkoj suradnji, Mediteranskoj uniji, ideji koju je predložio predsjednik Sarkozy, te suradnji dviju obala Mediterana", rekao je Gadafi.

Libijski lider, obučen u svojoj tradicionalnoj odjeći, primio je osoblje kanala France 2 u svoj beduinski šator, podignut u vrtu hotela Marigny, zvaničnoj rezidenciji, gdje će boraviti tokom svoje petodnevne posjete.

Petodnevna posjeta Gadafija, njegova prva posjeta Francuskoj u posljednje 34 godine, izazvala je oštre kritike organizacija za odbranu ljudskih prava, kao i protivljenje ljevice i nekih pripadnika desničarske većine.

Francuski predsjednik i libijski lider su prisustvovali u ponedjeljak navečer potpisivanju niza ugovora od nekoliko milijardi eura, posebno o isporuci jednog ili više nuklearnih reaktora namijenjenih za odsoljavanje morske vode.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.