{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FT: Putin počeo igrati ulogu "lošeg momka" na međunarodnoj sceni

F
1.8.2007. u 17:52
0
0
FT: Putin počeo igrati ulogu "lošeg momka" na međunarodnoj sceni
0
FT: Putin počeo igrati ulogu "lošeg momka" na međunarodnoj sceni
Londonski Financial Times u u detaljnoj analizi vanjske politike Rusije i njenoj obnovi kao svjetske sile, u srijedu piše o rješavanju konačnog statusa Kosova.
FT piše da se zaokret dogodio prošle godine kada je Vladimir Putin, nezadovoljan odnosom Zapada, prije svega ekspnazijom NATO-a na istok i američkim protivraketnim štitom, odlučio da "umjesto dobrog počne da igra lošeg momka" i da na međunarodnoj sceni više ne pristaje na kompromise.

To se, pored ostalog, odnosi i na Kosovo i zato, piše, list ne treba očekivati da će Rusija odustati od protivljenja planu Zapada da se pokrajini da nezavisnost.

List objašnjava "novo samopouzdanje" Rusije prije svega ekonomskim oporavkom ali "izbornom groznicom" pred parlamantarne i predsjedničke izbore krajem ove i početkom sljedeće godine.

Kao potencijalne slabosti, list navodi, "nedovoljno transparentna pravila političkog i ekonomskog života, koja uglavnom zavise od toga ko je na vlasti" i na duži rok, pretjerano zaduživanje preduzeća u državnom vlasništvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: