{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FT: BiH korak bliže ka Evropskoj uniji

S
4.12.2007. u 11:32
0
0
FT: BiH korak bliže ka Evropskoj uniji
0
FT: BiH korak bliže ka Evropskoj uniji
Foto: Reuters
Nakon što su političke vođe u Bosni i Hercegovini uspjeli postići dogovor o setu reformi, evropski komesar za proširenje Olli Rehn jučer je najavio da će BiH danas parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji.
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju prvi je korak ka eventualnom članstvu u Evropskoj uniji, izvještava današnji Financial Times.

Nakon što je Rehn na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu najavio da će Sporazum biti parafiran danas, naglasio je da su sve strane saglasne da će SSP smiriti nastale tenzije u državi i pospješiti ekonomski napredak.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak bh. političarima je poručio da moraju biti spremni i kvalifikovani za svaku etapu procesa i za svaki korak na putu ka Evropskoj uniji. Financial Times naglašava da je upravo Lajčak odigrao značajnu ulogu u pregovorima koji su konačno rezultirali sporazumom. "Evropska perspektiva je ono što ih je spojilo“, kazao je jedan od glasnogovornika visokog predstavnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: