{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Frustrirani građani Bordeauxa: Objavite lica dilera droge na Facebooku

10.4.2013. u 08:49
0
1
Frustrirani građani Bordeauxa: Objavite lica dilera droge na Facebooku
0
Frustrirani građani Bordeauxa: Objavite lica dilera droge na Facebooku
Poziv na akciju (Foto: AFP)
Udruženje frustriranih stanovnika u francuskom Bordeauxu želi da mještani objavljuju fotografije dilera droge na Facebooku te su postavili i plakate po gradu kako bi spriječili da se droga prodaje na ulicama.
Međutim, problem je u tome što Francuzi generalno imaju vrlo loše mišljenje o "informatorima", posebno jer ih to podsjeća na ratna vremena, kada su ljudi na taj način prijavljivani, što ih je u konačnici znalo koštati života. Međutim, udruženje je na plakate postavilo slogan koji je igra riječi i glasi: "Ljuti smo, ali nismo fašisti", prenosi AFP.

"Tu se ne radi o informiranju, već želimo na Facebooku dijeliti njihove fotografije. Mi ne osuđujemo nevine ljude, već dilere koji nanose veliku štetu našem društvu. Policija radi svoj posao, ali oni ne mogu pokrivati teren sve vrijeme, te smo odlučili početi bitku na internetu kako bismo pobijedili ovu pošast", rekao je vlasnik kafane Jean-Christophe Cabut.

Ipak, poziv nije naišao na masovno odobravanje, čak se mnogi protive fotografiranju dilera, ističući da taj posao treba prepustiti gradskim vlastima i policiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: