Austrija
0

Fritzla čeka 3.000 tačaka optužnice za silovanje?

Sarajevo-x.com
Josef Fritzl, Austrijanac koji je godinama držao zatočene članove svoje porodice te redovno seksualno zlostavljao vlastitu kćerku, sada bi se mogao suočiti s čak

Neki pravni izvori u Austriji otokrili su da je poremećeni 74-godišnjak priznao da je seksualno općio s kćerkom Elisabeth "dva do tri puta sedmično", tokom 24 godine koliko ju je držao zatočenu u posebno dizajniranoj tamnici, ispod porodične kuće u Amstettenu.

Prema medijskim natpisima u Austriji, Fritzl bi se na sudu mogao pojaviti početkom decembra.

Prošle sedmice državni tužitelj je kazao kako će Fritzlovo suđenje biti zatvoreno za javnost, izuzev formalnog uvodnog dijela i konačne presude. Također je objavljeno kako se nadaju da će i zvanično podnijeti optužnicu već krajem oktobra.

Austrijski list Kurier je objavio kako sudski zvaničnici vjeruju da će biti možda nemoguće pronaći dovoljno porotnika, koji nisu već formirali svoje mišljenje o Fritzlovoj krivici.

Prema zakonu ove zemlje za suđenje je potrebno osam članova porote i dvije zamjene.

"Mi smo mala zemlja. Sigurno tamo negdje ne postoji deset osoba koje već nemaju čvrst stav o ovom čovjeku i njegovim postupcima", objašnjava anonimni pravni izvor.