Nove Fritzlove fotografije
0

Fritzl sam u šetnji zatvorskim dvorištem

Sarajevo-x.com
U britanske medije u utorak je procurila nova fotografija austrijskog monstruma Josepha Fritzla dok šeta zatvorskim dvorištem.

Josepha Fritzla, 74-godišnjeg Austrijanca koji je 24 godine zlostavljao vlastitu kćer, te je držao u zatočeništvu, fotografirao je jedan radnik na obližnjoj zgradi koji je u pognutom starcu lako prepoznao Fritzla, piše The Sun.

Joseph Fritzl inače rijetko napušta ćeliju i ne izlazi u dvorište strogo čuvanog zatvora jer je u strahu od drugih zatvorenika koji su mu dosad nekoliko puta prijetili smrću.

Suđenje monstrumu počinje 16. marta, a optužnica tereti Fritzla za zlostavljanje, silovanje, incest, ropstvo, te ubistvo djeteta.Naime, kako je već svima poznato, Fritzl je pune 24 godine u podrumu porodične kuće držao zatočenu kćerku Elizabeth koja je rodila sedmero djece.

Jedno dijete je po rođenju umrlo, a Fritzla se tereti za ubistvo bebe koja je vjerovatno umrla zbog nestručnog porođaja. Žena Josepha Fritzla navodno godinama nije znala šta se dešava te je mislila da je kćerka pobjegla od kuće.