Austrija
0

Fritzl bi se mogao izvući za spaljivanje umrlog djeteta

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Austrijski monstrum Jofez Fritzl mogao bi biti oslobođen optužbi za ubistvo jednog djeteta zbog slabog zdravlja njegove kćerke Elisabeth koja bi trebala svjedočiti u ovom slučaju.

42-ogodišnja Elisabeth bi se narednog mjeseca trebala pojaviti na sudu i krucijalni je svjedok za slučaj smrti njene bebe Michaela.

73-ogodišnji Fritzl držao je zarobljenom u podrumu svoju kćerku 24 godine, pri čemu joj je napravio sedmero djece, a jedno od njih je umrlo. Tijelo umrle bebe bacio je u pećnicu.

Ipak, prošle noći doktori u psihijatrijskoj bolnici u kojoj se liječi Elisabeth izjavili su kako ona još uvijek nije dovoljno dobro da bi svjedočila kako je planirano.

Iako je prethodno rečeno kako se uspješno opravlja, sadašnje prognoze nisu najsjajnije.

Pa tako, ako se nikad ne oporavi do te mjere da bi bila validan svjedok, njen otac monstrum bi se mogao izvući u slučaju spaljivanja tijela djeteta. Suđenje je planirano za zimski period, a do novembra bi se trebale dovršiti sve tačke optužnice.

U ovom momentu, Fritzl bi mogao dobiti 15 godina zatvora za silovanje i incest. Do sad je intervjuisano oko 100 svjedoka, a policija će ispitati i troje djece koja su sa majkom bila zarobljena u kući u Amstettenu. Ipak, njihova svjedočenja neće se uzimati kao presudna, piše britanski The Sun.