{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Friedrich: u Njemačkoj ima hiljadu islamističkih terorista

F
5.9.2011. u 12:13
0
16
Friedrich: u Njemačkoj ima hiljadu islamističkih terorista
0
Friedrich: u Njemačkoj ima hiljadu islamističkih terorista
Hans-Peter Friedrich
U Njemačkoj ima hiljadu "islamističkih terorista", izjavio je njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich za časopis Bild koji je izašao u ponedjeljak.
"Ima oko hiljadu osoba koje bismo mogli opisati kao moguće islamističke teroriste", izjavio je Friedrich za tabloid.

"Među ovih hiljadu osoba, smatramo da je 128 'opasnih' i da bi mogli izvršiti razne akcije, pa i atentat", izjavio je ministar.

Dvadesetak ih je prisustvovalo obuci u "terorističkim kampovima". Hans-Peter Friedrich je izjavio da ih sigurnosne službe savezne države poznaju i nadziru.

Ministar je međutim ocijenio da ima malo šansi da se ponove napadi kao što su oni na Svjetski trgovinski centar u New Yorku 11. septembra prije deset godina. "Raspolažemo širokom lepezom modernih sredstava za održavanje sigurnosti i vodimo istrage unutar ekstremističkih mreža", kazao je on.

"Smrt Osame bin Ladena je malo umanjila snagu udara El-Kaide u Pakistanu i Afganistanu, ali je prijetnja i dalje prisutna", ocijenio je ministar.

Glavni strah predstavlja mogućnost da neka osoba sama izvede napad. "Najteže je primijetiti osobe koje djeluju same", kazao je on.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: