Svijet
0

Fried: Kosovski pregovarački tim će prihvatiti pregovore

FENA
Daniel Fried
Daniel Fried
Pomoćnik američke državne tajnice za evropska pitanja Daniel Fried ocijenio je, u intervjuu prištinskoj televiziji KTV, da će kosovski pregovarački tim prihvatiti principe novih pregovora o budućem statusu Kosova.

U intervjuu KTV-u, koji danas prenosi prištinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha Ditore", Fried je rekao, odgovarajući na pitanje da li će kosovski pregovarački tim prihvatiti principe novih pregovora: "Mislim da svakako hoće."

"Ja mislim da će članovi pregovaračkog tima prihvatiti principe pregovora... To su ozbiljni ljudi, veoma patriotski orijentirani - ostavili su stranačke razlike postrani za dobrobit zemlje, i to je razlog što ih mnogo poštujem", izjavio je Fried.

On je također rekao da je kosovskom pregovaračkom timu prenio poziv američke državne tajnice Condoleezee Rice da posjete SAD da bi s njom razgovarali o pitanju datuma izbora na Kosovu - da li prije ili poslije rješenja statusa.

"Treba da idete u Washington 23. jula, da razgovarate s tajnicom Rice. Razmilite o tome, a kad se vratite, donesite odluku", rekao je Fried.