{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Franjevci konventualci dobili novu upravu reda

F
20.6.2007. u 11:30
0
0
Franjevci konventualci dobili novu upravu reda
0
Franjevci konventualci dobili novu upravu reda
Nakon što je nakon misnog slavlja u donjoj bazilici sv. Franje, na grobu sv. Franje članovima kapitula ministar general Reda Marco Tasca uručio Evanđelje na latinskom i grčkom jeziku, završio je 199. generalni kapitul Reda franjevaca konventualaca.
Kapitul je održan u Svetom samostanu u Asizu od 15. svibnja do 18. lipnja. Na kapitulu je izabrana nova uprava Reda na čelu s ministrom generalom o. Marcom Tascom, dosadašnjim ministrom provincijalom Padovanske provincije sv. Antuna. Nakon 24 godine u upravi Reda nalazi se i jedan Hrvat o. Miljenko Hontić, član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. O. Miljenko Hontić u novoj će upravi obnašati dužnost generalnog asistenta za srednju Europu.

Posebno svečan trenutak tijekom kapitula zbio se 17. lipnja kad je Asiz pohodio papa Benedikt XVI. Kapitularci su zajedno s Papom koncelebrirali misu na trgu ispred donje bazilike te s njim bili na ručku u blagovaonici Svetoga samostana.

Papa se također poslije podne u gornjoj bazilici susreo s članovima Kapitula te im tom prilikom uputio i posebnu poruku. Papa je franjevcima konventualcima posebno zahvalio na otvorenosti kojom su zajedno s ostalim franjevcima prihvatili Motu Proprio Totius Orbis od 9. studenog 2005. godine kojim se određuju odnosi između Svete Stolice i bazilike sv. Franje i Sv. Marije Anđeoske u Asizu.

Kapitularcima je poželio da u svoje zajednice ponesu osvježenje i uvijek aktualnu franjevačku poruku. Savjetujem vam da duh bratstva koji ste proživjeli proteklih dana bude snaga i svjetlo koje će obasjavati vaš svakodnevni život, unatoč sjenama koje se mogu pojaviti. Koga god susretnete dajte i primajte mir, rekao je na kraju susreta s članovima Generalnog kapitula Reda franjevaca konventualaca papa Benedikt XVI.

U radu 199. generalnog kapitula sudjelovao je i ministar provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Đuro Hontić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: