{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francusko predsjedništvo nastavit će "energično i intenzivno"

F
13.6.2008. u 11:39
0
0
Francusko predsjedništvo nastavit će "energično i intenzivno"
0
Francusko predsjedništvo nastavit će "energično i intenzivno"
Francusko predsjedništvo EU-a u drugoj polovici ove godine namjerava "energično i intenzivno" nastaviti pristupne pregovore s Hrvatskom, a sada su se stekli uvjeti za brzi nastavak pregovora, izjavio je u petak u Bruxellesu francuski ambasador pri EU-u Pierre Sellal.
"Ambicija je francuskog predsjedništva da energično i intenzivno nastavimo pregovore s Hrvatskom, međutim teško je reći kakav će rezultat biti na kraju godine, hoće li sva poglavlja biti otvorena, a bitan ili veći dio poglavlja zatvoren, ali to je moguće", rekao je Sellal na raspravi u kojem je predstavio prioritete francuskog predsjedništva, koje počinje 1. jula, javila je Hina.

"Mislim da su se stekli uvjeti da pregovori napreduju brzo i da se može daleko stići", istaknuo je Sellal, dodajući kako se žele suzdržati od prognoze kakva će situacija s pregovorima biti na kraju godine, jer u pregovorima sudjeluju dvije strane, zemlja kandidatkinja s jedne i zemlje članice EU-a s druge strane.

Sellal je predstavio četiri prioriteta na koje će Francuska staviti naglasak u drugoj polovici ove godine. To su europska politika prema imigraciji, klimatske promjene, europska obrana i poljoprivreda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: