Francuski istražitelji: Moguće da je Salah Abdeslam pobjegao u Siriju

Klix.ba
30.11.2015. u 17:37
5
58
Francuski istražitelji: Moguće da je Salah Abdeslam pobjegao u Siriju
5
Francuski istražitelji: Moguće da je Salah Abdeslam pobjegao u Siriju Salah Abdeslam Foto: AFP
Obajvještajne službe Francuske pretpostavljaju da je osumnjičeni za teroristički napad u Parizu 13. novembra, pobjegao u Siriju.
Nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra, francuska ali i belgijska policija najviše pažnje je usmjerila na pronalazak jedinog preostalog osumnjičenika za napade, Salaha Abdeslama.

Prema posljednjim informacijama on je pobjegao u Siriju, a francuski istražitelji su još otkrili da je Abdeslam neposredno prije napada u Parizu kupio deset detonatora.

Vođa terorističkog napada u Parizu, u kojem je ubijeno 130 osoba Abdelhamid Abaaoud i još jedan nepoznati muškarac, prema informacijama francuske policije planiralis u još jedan napad u finansijskoj četvrti Pariza La Defense.

"Teroristi su imali u planu još nekoliko napada u Parizu, a ostale mete su bila jevrejska područja, transportne mreže i škole" izjavili su iz francuske policije.

Nekoliko dana nakon napada u Parizu Abaaoud i njegova rodica Hasna Ait Boulahcen ubijeni su u antiterorističkoj akciji u predgrađu Pariza Saint Denis.


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: