Monstruozan zločin
0

Francuske vlasti tragaju za ocem koji je ubio suprugu i četvero djece

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuske vlasti u subotu su izdale međunarodni nalog za hapšenjem osumnjičenog ubojice Xaviera Duponta de Ligonnesa, na osnovu dokaza da je pažljivo isplanirao ubistvo svoje supruge i četvero djece.

Za 50-godišnjim privrednikom De Ligonnesom izdan je nalog za hapšenje nakon što su tijela njegove supruge i djece u dobi od 13 do 20 godina u četvrtak iskopana u vrtu njihove porodične kuće u Nantesu, u Bretanji.

Obdukcija izvršena na tijelima žrtava pokazala je da je u njih "metodično" pucano iz vatrenog oružja kalibra 22 milimetra, slično onome koji je De Ligonnes koristio na vježbama gađanja u lokalnom streljačkom klubu Nantes.

Supruga Agnes (49), kćerka Anne (16), i sinovi Arthur (20), Thomas (18) i Benoit (13) očito su upucani nekoliko puta u glavu dok su spavali, oko 3. ili 4. aprila, a u toku su testovi koji će pokazati jesu li prethodno bili drogirani.

Nestali Dupont de Ligonnes posljednji je puta viđen 15. aprila, kada je napustio jeftini hotel u mjestu Roquebrune-sur-Argens u regiji Var, na francuskoj sredozemnoj obali, ostavivši porodični automobil na parkingu, prenosi Hina.

Tužitelj u Nantesu Xavier Ronsin, koji je objavio međunarodnu potjernicu, kazao je da je Dupont de Ligonnes bio u financijskim teškoćama, s dugovima od najmanje 50.000 eura i prijavljenim prihodom od samo 4000 eura godišnje.