Macron odlučio
72

Francuska u izolaciji i poslije 15. aprila zbog rasta broja zaraženih koronavirusom

Dž. L.
Emmanuel Macron (Foto: EPA-EFE)
Emmanuel Macron (Foto: EPA-EFE)
Dok raste broj novozaraženih koronavirusom u Francuskoj, stanovnike ove zemlje očekuje i produženje strogih mjera i zabrana kretanja kako bi se suzbila pandemija, što znači da Francuska ostaje u izolaciji i nakon 15. aprila.

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u Francuskoj danas se povećao na 10.869, a u protekla 24 sata još 541 osoba preminula je uslijed borbe s Covidom-19 u francuskim bolnicama.

Francuska je izvijestila da su 7.632 osobe do sada izgubile životnu bitku u ovoj zemlji. Broj potvrđenih slučajeva u zemlji dosegao je 82.048, a njih 59.849 se trenutno nalazi na liječenju u bolnicama.

Ukupno se 21.254 ljudi oporavilo, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Francuske te dodalo da je 7.148 pacijenata na intenzivnoj njezi, uz samo 17 pacijenata više od utorka ove sedmice.

Iz Elizejske palače večeras je stigla informacija kako će francuski predsjednik Emmanuel Macron produžiti blokadu i stroge mjere u zemlji kako bi se obuzdalo širenje koronavirus, što znači da će se zabrane kretanja i putovanja provoditi i nakon 15. aprila, prenosi France24.

Macron bi se navodno u ponedjeljak trebao obratiti naciji, kada će imati pripremljene nove odluke.