Svijet
37

Francuska: Susjed tvrdi da osumnjičeni za napad nikada nije viđen u džamiji

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Osumnjičeni za napad u Francuskoj živio je sa suprugom i troje djece u selu Saint Priest. Susjedi tvrde da je vodio normalan porodičan život.

Francuski mediji navode kako su razgovarali sa ženom koja tvrdi da je supruga osumnjičenog za napad.

"Moje srce će stati. Ne znam šta se dogodilo. Otišao je jutros u 7:00 sati na posao i nije se vratio kući. Sestra mi je rekla da upalim TV i tu sam vidjela vijest. Odmah sam počela plakati", kazala je ona.

Dodala je da je njen muž imao normalan porodičan život.

"Mi smo normalni muslimani koji poste tokom ramazana. Imamo troje djece i normalan porodični život. Kome da se obratim da mi da više informacija jer ne razumijem kako mogu doći do njega", rekla je ona.

Mediji javljaju da je muškarac kojem je odrubljena glava bio menadžer isporuke u firmi čije je vozilo koristio napadač u napadu.

Policijski službenici ogradili su područje tvornice, a prisutan je i veliki broj policajaca koji osiguravaju tok istrage.

Navodno je u toku policijska operacija u selu Saint Priest gdje se vjeruje da osumnjičeni živi. On je, kako prenose mediji, u Saint Priestu živio sa svojom suprugom i njihovo troje djece.

U toku je i hitni sastanak francuskog odbranbenog vijeća u Parizu, a na sastanak je stigao i francuski predsjednik Francois Hollande koji se iz Brisela vratio prije nešto više od sat vremena.

Prema posljednjim informacijama pritvorena je i supruga osumnjičenog.

Jedan od susjeda kazao je kako su osumnjičeni i njegova porodica vodili miran porodičan život s troje djece koji su u dobi između šest i devet godina.

Drugi susjed tvrdi kako osumnjičenog nikada nije vidio u džamiji u Saint Priestu.