{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuska nema vojnog plana protiv Irana

F
19.9.2007. u 11:40
0
0
Francuska nema vojnog plana protiv Irana
0
Francuska nema vojnog plana protiv Irana
Foto: AP
Francuski ministar odbrane Herve Morin izjavio je u srijedu da Francuska ne priprema nikakav vojni plan protiv Irana, smatrajući da su takve spekulacije čiste "fantazije".
"Niko, ni u jednom trenutku ne može pomisliti da mi upravo razmišljamo i pripremamo vojne planove protiv Irana", rekao je Morin na televizijskom kanalu Canal plus.

Ministar odbrane je govorio da se radi o "čistim fantazijama", rekavši da se o tome apsolutno nije govorilo i da to uopće nije bio predmet razgovora.

"Treba raditi tako da imamo vojsku koja će biti dobro opremljena, dobro obučena, operativna i sposobna, da ima svoje snage koje će pružati sigurnost i suverenitet zemlje, ali pripremati vojne planove, to nema smisla", nastavio je on.

Ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner izazvao je cijeli val zabrinutosti i kritika svojom izjavom od nedjelje da se svijet treba "pripremiti na najgore", odnosno na rat s Iranom.
On optužuje medije da su "manipulirali", njegovim riječima, tvrdeći da je rekao da ne želi "rat već mir" te stoga poziva na "stalne pregovore".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: