{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuska nema vojnog plana protiv Irana

F
19.9.2007. u 11:40
0
0
Francuska nema vojnog plana protiv Irana
0
Francuska nema vojnog plana protiv Irana
Foto: AP
Francuski ministar odbrane Herve Morin izjavio je u srijedu da Francuska ne priprema nikakav vojni plan protiv Irana, smatrajući da su takve spekulacije čiste "fantazije".
"Niko, ni u jednom trenutku ne može pomisliti da mi upravo razmišljamo i pripremamo vojne planove protiv Irana", rekao je Morin na televizijskom kanalu Canal plus.

Ministar odbrane je govorio da se radi o "čistim fantazijama", rekavši da se o tome apsolutno nije govorilo i da to uopće nije bio predmet razgovora.

"Treba raditi tako da imamo vojsku koja će biti dobro opremljena, dobro obučena, operativna i sposobna, da ima svoje snage koje će pružati sigurnost i suverenitet zemlje, ali pripremati vojne planove, to nema smisla", nastavio je on.

Ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner izazvao je cijeli val zabrinutosti i kritika svojom izjavom od nedjelje da se svijet treba "pripremiti na najgore", odnosno na rat s Iranom.
On optužuje medije da su "manipulirali", njegovim riječima, tvrdeći da je rekao da ne želi "rat već mir" te stoga poziva na "stalne pregovore".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: