Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I neka su.
Od 75te bilo legalno sad ystavno pravo, sta je ustavno pravo ako je vec bilo legalno?
A gdje je tu pravo djetetovo? Zar zbog nekoh hira i sebicnosti da ubijas zivo stvorenje
Muško sam, ali apsolutno podržavam žene po ovom pitanju. Govorimo o fetusu i to nije nikakvo "ubijanje bebe" ili slično. Ako je to ubijanje, onda je potencijalno ubijanje i prekid snošaja, pa ne vidim da nama muškim to zakon brani.
Svi smo mi bili fetus
Ako pričamo o moralu, objektivno, gdje ti se nalazi. Šta ti je izvor morala na osnovu čega znaš šta je dobro, a šta loše?
Pravo na život treba biti iznad prava 'slobodu' za 'svoje' tijelo koje u stvari pripada jednom drugom ljudskom biću.
Bravo!
Sura El-Isra - Noćno putovanje31 Ne ubijajte djecu svoju iz straha od neimaštine, i njih i vas Mi hranimo, jer je ubijati njih doista veliki grijeh. وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا
To nije dijete, to je fetus. De malo procitaj sta.
Pravo na ubistvo - i nisam religiozan
Niko te ne pita. Musko si, nemas pravo da se izjasnjavas o zenskom tijelu.
U pitanju je život bebe. To što se deklariše kao nečije 'tijelo' je samo dio te perverzije. I PLJUC na takve kvazi-majke. Dokle je došlo da očevi imaju veću svijest za život svoje djece od majki.
sta vas cudi francuska je postala prva drzava u svijetu nakon francuske revolucije 1789. kad su sve kraljeve i slicne uhljebe pobili popove nogom u gujcu
Ovi sto se zgrazavaju, pitanje. Da li bi dali rodjenom djetetu podrsku da abortira sa 18 godina ako je provela jednu noc sa klincem od 20 godina? Da li bi dali pravo da abortira ako osoba zrtva silovanja? Lako je suditi drugima, svako treba imati pravo da sa svojim tijelom radi sta hoce. To sto je fetus ne znaci da je beba i molim vas bez puno kenjanja...
@QuPa ... Bolje mijenjati društvo da to toleriše (što je nekada bilo nirmdlno) nego osuđivati pojedince. To što je fetus ne znači da nije ljudsko biće. Svi smo mi bili fetus.
Sandzo zaosto si ti za evrope u njemackoj se kresu s 15 god
Bravo, stiti pravo da svako o sebi odlucuje je prebitno. Ovome treba teziti.
Ovi sto podržavaju, najbolje da se kastriraju, a ne ubijaju djecu
🤮🤮🤮