|

Francesco Schettino: Prikazali su me gore nego Osamu bin Ladena

Francesco Schettino: Prikazali su me gore nego Osamu bin Ladena
1
Klix.ba
7.1.2013. u 19:06
9
komentara
1

dijeljenja
Francesco Schettino: Prikazali su me gore nego Osamu bin Ladena
Francesco Schettino, kapetan nasukanog kruzera Costa Concordije, skoro godinu dana od brodoloma u kojem su stradala 32 putnika, tvrdi da ga proganja ono što se desilo 13. januara 2012. godine, ali i dalje nije spreman da preuzme odgovornost.
Kako se približava godišnjica brodoloma Costa Concordije, koji se 13. januara 2012. nasukao u blizini ostrva Giglio, ponovno se postavljaju pitanja da li se tragedija u kojoj je živote izgubilo 32 ljudi mogla spriječiti.

Kao što je poznato, kapetan broda Francesco Schettino optužen je za višestruko ubistvo te za bijeg sa nasukanog broda. Protiv njega se trenutno vodi sudski postupak, a ni godinu dana nakon tragedije "kapetan kukavica" nije preuzeo odgovornost.

U intervjuu za talijansku La Stampu kazao je da je i on sam žrtva, jer su ga mediji prikazali gore nego Osamu bin Ladena.

"Proganja me ono što se dogodilo 13. januara. Duboko žalim zbog svega", kazao je Schettino.

U više navrata je tvrdio da nije samovoljno napustio brod već da se poskliznuo i pao u čamac za spašavanje. No, iako je bio pozvan da se vrati nakruzer, on to nije učinio.

"Nakon brodoloma Titanika, mnoge stvari su ponovno razmatrane i u ovom slučaju se mora učiniti ista stvar", kazao je Schettino.

I dok porodice žrtava i preživjeli putnici čekaju da vide da li će "kapetan kukavica" biti osuđen, Costa Concordia i godinu dana poslije stoji na istom mjestu. Olupina broda je u međuvremenu postala magnet za turiste.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...