Medijski magnat na sudu
0

Fotografije "harema" narušile Berlusconijevu privatnost

Sarajevo-x.com
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi optužio je u petak jedan talijanski magazin da je nedopušteno objavio nedozvoljene fotografije gošći u njegovoj vili i tako narušio njegovu privatnost.

Berlusconi je svjedočio protiv urednika magazina Oggi, Pina Bellerija, zato što je 2007. godine objavio fotografije Berlusconija u društvu pet mladih žena u njegovoj vili na Sardiniji. Tekst je bio naslovljen Berlusconijev harem.

"Fotograf je narušio privatni posjed. Nemoguće je snimiti takve fotografije, a da se ne uđe na posjed", rekao je Berlusconi.

Medijski magnat, koji u vrijeme kada je objavljen članak nije bio premijer Italije, snimljen je na jednoj fotografiji sa dvije djevojke koje mu sjede na koljenima.

Berlusconi je sudu u Milanu rekao da je sa svojim gostima razgovarao o politici, jer on uglavnom priča o politici.

Bivšem italijanskom premijeru se trenutno sudi zbog plaćanja seksualnih usluga 17-godišnjoj prostitutki, a optužen je i za organiziranje divljih orgija u svojim rezidencijama za koje se sudu pohvalio da ima "park čuda".

Naime, park njegove vile Certosa ima pozorište, televizijski studio, botaničku baštu, muzej citrusnog voća, muzej smokava, prostor za leptire i stare kornjače.

"To je zabavni centar sa picerijom, prodavnicom sladoleda i luna parkom", neskromno je kazao Berlsuconi.

Snimke koje je objavio Oggi osramotile su tajkuna koji je poznat po svojim ludim zabavama i napravile mu problem sa suprugom Veronicom Lario.