|

Fotografija premijerke Novog Zelanda na vrhu Burj Khalife, osvojila srca muslimana širom svijeta

Fotografija premijerke Novog Zelanda na vrhu Burj Khalife, osvojila srca muslimana širom svijeta
1.894
Klix.ba
25.3.2019. u 07:34
66
komentara
1,8k

dijeljenja
Fotografija premijerke Novog Zelanda na vrhu Burj Khalife, osvojila srca muslimana širom svijeta Foto: Twitter
Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern zapanjila je svijet svojim snalažljivim i spretnim vođenjem situacije koja se nedavno dogodila u toj zemlji. Zbog svega što je učinila za narod Novog Zelanda, njena fotografija je postavljena na Burj Khalifu, prenosi CNN.
"Hvala Jacinda za tvoju hrabrost, podršku i empatiju koja je osvojila srca brojnih muslimana širom svijeta koji su pogođeni terorističkim napadom koji se desio na Novom Zelandu", napisao je ministar Sheikh Mohammed na Twitteru.

Na ovoj velikoj građevini prikazana je fotografija Ardern kako grli Novozelanđanina nakon napada, a iznad njihovih glava je dodata riječ "mir".

Fotografija je zasijala na 830 metara visine, a ljudi smatraju da je ovo odličan način da se zahvale Ardern koja je već ranije privukla pažnju javnosti postavši najmlađi ženski lider u svijetu 2017. godine.

"Novi Zeland pati s vama, svi smo mi jedno. Mi sve osjetimo kao jedno tijelo, a kada jedan dio tijela pati, onda cijelo tijelo osjeti bol", rekla je Ardern prije poziva na molitvu u petak.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...