Pati od bipolarnog poremećaja
1

Florida: Osuđeni ubica moli sudiju za smrtnu kaznu

Klix.ba
William Davis III (Foto: ABC News)
William Davis III (Foto: ABC News)
Amerikanac William Davis III (34), osuđen zbog kidnapovanja, silovanja i ubistva tinejdžerke sa Floride, šokirao je sve prisutne u sudnici kada je zatražio od sudije da mu izrekne smrtnu kaznu, a ne kaznu doživotnog zatvora.

"Ne mogu sjediti ovdje mirne savjesti znajući šta sam uradio. Traže od vas da me osudite na doživotni zatvor, ali ja to neću i ne želim", rekao je Davis i dodao kako bi bila opasna greška poslati ga u zatvor jer pati od poremećaja podvojene ličnosti i manične depresije.

"Znam ko sam kada ne uzimam lijekove. Kada ih prestanem uzimati loše stvari se dešavaju. Izgubim potpuno kontrolu nad sobom. Osudite me na smrt", rekao je Davis sudiji.

Njemu se sudi za kidnapovanje, silovanje i ubistvo Fabiane Malave u maju 2009. godine koja je tada imala 19 godina. Prijeteći joj nožem odvezao je u svoju kuću, gdje je silovao i ubio. Njeno tijelo je pronađeno u Davisovom autu.

Njegovi advokati igraju na kartu neuračunljivosti kako bi dobio kaznu doživotnog zatvora.

"Nebitna je kazna, to neće vratiti moju sestru. On je krvoločna zvijer. Nije napao nekoga ko može braniti sebe već moju sestru koja je imala 43 kilograma", rekla je za ABC News Fabianina sestra.