Svijet
0

Florida: Mali avion pao na oca i kćerku dok su šetali plažom

Klix.ba
Tridesetšestogodišnji Ommy Irizarry poginuo je, a njegova devetogodišnja kćerka Oceana je zadobila teške tjelesne povrede kada se mali avion srušio na plažu u Floridi.

Irizarryje šetao sa svojom kćerkom plažom Venice kada se na njih obrušila letjelica 1972 Piper Cherokee. Nekoliko sati prije nesreće Irizarry je objavio fotografije s te plaže i napisao kako na njoj proslavlja devetu godišnjicu braka sa svojom suprugom Rebeccom.

"On je izgledao veoma loše. Oživljavali su ga, a bio je sav krvav. Izgledalo je kao da uopće ne diše", rekao je očevidac Zack Arceneaux reporterima.

Oceana je prevezena u dječiju bolnicu St. Petersburg i u teškom je stanju, saopćeno je iz policije.

U incidentu nisu povrijeđeni ni pilot niti putnik malog aviona koji su identificirani kao Karl Kokomoor (57) i David Theen (60).

Sa Venice aerodroma je saopćeno kako je pilot pokušao sletjeti na plažu nakon što je signalizirao da je u nevolji i nije mogao doći do aerodroma.

"Shvatio je da neće uspjeti doći do aerodroma i pokušao je sletjeti na plažu. Završio je u plićaku", rekla je Wendy Rose iz Ureda šerifa Sarasote.

Federalna avijacijska uprava rukovodi istragom, a do sada je objavljeno da je avion ostao bez struje no detalji nisu navedeni.