Haški tribunal
0

Florence Hartmann nije platila kaznu od 7.000 eura

SRNA
Florence Hartmann
Florence Hartmann
Sekretarijat Haškog tribunala saopštio je danas da bivša glasnogovornica tužilaštva ovog suda Florence Hartmann nije uplatila kaznu od 7.000 eura koja joj je izrečena zbog nepoštovanja suda, iako je Žalbeno veće sredinom meseca naložilo da ta suma bude isplaćena do 25. oktobra.

Žalbeno vijeće tada je naložilo da Hartmannova pisanim putem obavijesti Sekretarijat ukoliko novac ne bude uplaćen na račun suda.

    U dopisu sekretara Johna Hockinga, vijeće je obaviješteno da Sekretarijat nije primio nikakvu uplatu, niti je dobilo dopis o tome.

   Žalbeno vijeće je 19. jula odbacilo žalbu o svim osnovama i potvrdilo da Hartmannova mora da isplati tribunalu sumu od 7.000 eura. Prva rata trebalo je da bude isplaćena 18. augusta, a druga 19. septembra.

   U nalogu koji je žalbeno vijeće izdalo sredinom oktobra, upozoreno da je bi, prema Pravilniku, "osobi koja je osuđena za nepoštovanje suda mogla da bude izrečena i nova kazna, ukoliko se pokaže da je mogla da plati kaznu u utvrđenom roku, ali je to namjerno izbjegla".

   "Ta kazna za nepoštovanje suda bila bi dodatna kazna originalnoj", navodi se u nalogu.