Svijet
0

Firenca objavila rat peračima automobilskih stakala

FENA
Talijanska Firenca objavila je rat peračima automobilskih stakala na raskršćima kod semafora, te od danas mogu biti kažnjeni sa do tri mjeseca zatvora i globom od 206 eura.

Gradska vlada lijevog centra, gradonačelnika Leonarda Domenicija, donijela je hitno rješenje po kojem će svi koji pokušaju oprati staklo na automobilima tražeći od vozača novce biti izvedeni pred sud i kažnjeni.

Od danas je u lov na perače stakala krenulo 10 patrola gradskih stražara. U Firenci, navodno, 50 perača, uglavnom rumunskog državljanstva, prisiljava vozače na korištenje njihovih usluga i zbog toga je gradska uprava odlučila pokrenuti rat protiv njih.

Povjerenik za sigurnost u gradu Graziano Cioni izjavio je kako su se građani žalili na ponašanje perača stakala te je potpisao hitnu mjeru za njihovo protjerivanje s raskršća, jer ne samo što ometaju promet već "zbog slučajeva napastvovanja su opasnost i za moguće sukobe".

Gradonačelnik Verone, član Sjeverne lige, Flavio Tosi kaže kako će i on uvesti takvu odredbu ako se pokaže djelotvornom ova u Firenci. Iste mjere, prenosi Hina, mogli bi poduzeti i gradovi Milano i Rim.