|

Finska: U pritvoru dječak zbog nove prijetnje na YouTubeu

Finska: U pritvoru dječak zbog nove prijetnje na YouTubeu
0
S
Sarajevo-x.com
11.11.2007. u 13:50
0
komentara
0

dijeljenja
Finska: U pritvoru dječak zbog nove prijetnje na YouTubeu Foto: AFP
Finska policija u petak je zadržala u pritvoru 16-godišnjeg dječaka koji je na online video servisu YouTube postavio video pod naslovom "Maaninka massacre", samo nekoliko dana nakon što je 18-godišnjak postavio sličan prijeteći video na Internet i nedugo zatim usmrtio osmero osoba u svojoj srednjoj školi.
Prema zvaničnom saopćenju koje je policija objavila u nedjelju, dječak koji živi u Maaninki, u istočnom dijelu Finske, priveden je u petak zbog postavljanja video prijetnje na YouTubeu pod naslovom "Maaninka massacre", a konfiskovan je i njegov kompjuter. Prema dječakovoj izjavi riječ je samo o neslanoj šali.

7. novembra 18-godišnji Pekka-Eric Auvinen usmrtio je pištoljem šest učenika, dva člana školskog osoblja i samog sebe u finskoj srednjoj školi u Jokeli.

Auvinen je nekoliko dana ranije na YouTubeu obznanio svoj jezivi plan školskog masakra, a posljednji post je postavio manje od sat vremena prije pucnjave.

Kako saznaje Reuters, slične prijetnje su u petak upućene školama u Kirkkonummi i Tuusuli, pa su mnogi učenici morali ranije napustiti školske učionice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.