|

"Figaro": Glasine o smrti Bin Ladena neutemeljene

"Figaro": Glasine o smrti Bin Ladena neutemeljene
0
F
FENA
25.9.2006. u 15:06
0
komentara
0

dijeljenja
"Figaro": Glasine o smrti Bin Ladena neutemeljene L'Est republicain
Najviši organi francuske vlasti i države ocijenili su da glasine o smrti Osame bin Ladena nisu utemeljene na činjenicama, izvijestio je danas pariski "Figaro" pozivajući se na izjave visokih državnih funkcionera.
Ministar vanjskih poslova Phillip Douste-Blazy izjavio je u nedjelju da on nema informacija o navodnoj smrti vođe al-Qaide.

On je također saopćio da mu nije poznata bilješka francuske obavještajne službe u kojoj se ta informacija navodi, a koju je u subotu objavio mali, regionalni list, "L'Est republicain“ iz Nancyja.

"Nemamo podataka ni o problemima sa zdravljem, niti pak o smrti Osame bin Ladena", prenosi "Figaro" izjavu šefa francuske diplomatije, dodajući da su saudijske vlasti, od kojih je navodno potekla informacija, demantovale te glasine.

Dan ranije, u subotu, predsjednik Jacques Chirac je izjavio da Pariz nema obavještajnih informacija o smrti šefa terorističke organizacije od napada slijepog crijeva.

Chirac je rekao da je bio "iznenađen" objavljivanjem povjerljive biljeske francuske obavještajne službe u štampi i zatražio od ministrica odbrane Michelle Alliot-Marie da istraži taj slučaj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.