{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Fidel se osjeća veoma dobro za svoje godine"

F
23.3.2010. u 19:09
0
1
"Fidel se osjeća veoma dobro za svoje godine"
0
"Fidel se osjeća veoma dobro za svoje godine"
Foto: Reuters
Osamdesettrogodišnji Fidel Castro "osjeća se veoma dobro za svoje godine" uprkos problemima sa zdravljem koji su ga prinudili da odstupi s položaja kubanskog predsjednika i udaljili su ga od javnosti skoro godinu dana, tvrdi njegov brat Raul.
Raul Castro je izjavio da njegov brat "mnogo piše i čita i moglo bi se reći da je veoma dobro za svoje godine".

- Bivši lider vježba svakodnevnio i "više je disciplinovan nego ikada jer sada ruča i večera na vrijeme, ide u krevet ranije i ne radi do sedam ili osam ujutro kao što je običavao, izjavio je njegov brat.

Komentari Raula Castra, objavljeni na državnoj televiziji u ponedjeljak navečer, došli su u vrijeme dok je obilazio istok Kube pogođen potresom tokom vikenda koji je prestrašio lokalno stanovništvo ali nije izazvao veće štete, prenosi AP.

Djevojka iz mase ljudi upitala je kako se osjeća Fidel Castro, što je navelo Raula da priča o trenutnom zdravstvenom stanju svog brata, kao i o padu 2004. godini kada je Fidel slomio rame i koljeno. Raul je kazao da Fidel u potpunosti ne može podizati ruku nakon pada, ali da je sada dovoljno dobro i da može pisati.

Fidel Castro podvrgnut je hitnoj operaciji 2006. i otada se nije pojavljivao u javnosti, iako je izgledao snažan i relativno zdrav na fotografijama koje je povremeno objavljivala kubanska vlada.

Njegova tačna bolest i zdravstveno stanja još su državna tajna, kao i lokacija na kojoj se opravlja stariji brat Castro. On će navršiti 83. godine života 12. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: