Argentinska predsjednica
0

"Fidel Castro se dobro osjeća"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner, nakon jednosatnog razgovora s Fidelom Castrom u Havani, rekla je kako joj se čini da se bivši kubanski predsjednik dobro osjeća, prenio je BBC.

Osamdesetdvogodišnji Fidel Castro se zbog godina i bolesti povukao s dužnosti predsjednika prije dvije godine i prepustio je vođenje države svome bratu Raulu.

Izjava argentinske predsjednice je objavljena u jeku niza glasina o Castrovom zdravstvenom stanju jer nije viđen u javnosti otkako je hitno operiran 2006. godine.

Predsjednica Fernandez de Kirchner je rekla i da je s Castrom razgovarala u srijedu detaljno o inauguraciji predsjednika Baracka Obame, dodavši da je bivši kubanski lider u utorak pomno pratio i detaljno komentirao prijenos inauguracije iz Washingtona.

Nakon argentinske predsjednice i kubanski predsjednik Raul Castro je rekao da njegov stariji brat Fidel razmišlja i čita mnogo, a uz to i pomaže mu u političkim pitanjima.

Najnoviji val glasina o lošem Fidelovom zdravlju je pokrenulo njegovo nepojavljivanje početkom januara na svečanom obilježavanju pet decenija od kubanske revolucije, navodi BBC.