Svijet
0

Fidel Castro nakon pet mjeseci na kubanskoj tv

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kubanska televizija prikazala je prošle noći, prvi put nakon pet mjeseci, snimke bolesnoga bivšeg vođe države Fidela Castra.

Kratka snimka prikazala je Castra tokom njegova sastanka s predsjednikom Venezuele Hugom Chavezom u utorak.

Chavez je oko sat i po razgovarao s Fidelom i njegovim bratom Raulom Castrom, sadašnjim šefom kubanske države, na kraju svoje radne posjete Kubi.

Snimka je prikazana bez tona, a Fidel Castro (82) je prikazan kako, vidno mršaviji i odjeven u sportsku trenerku, stoji u vrtu sa Chavezom, svojim bratom Raulom i osobnim tajnikom Carlosom Valenciagom.

Predsjednik Venecuele, blizak prijatelj braće Castro, doputovao je na Kubu u ponedjeljak, izrazivši po dolasku želju da "vidi Fidela".

Posljednju snimku Fidela Castra prije noćašnje kubanska televizija je objavila 16. januara, nakon njegova susreta s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom.

Bivši kubanski vođa posljednji put se pojavio u javnosti 26. jula 2006., kada je najavio da zbog hirurškog zahvata privremeno predaje vlast svom bratu Raulu.

Raul Castro bio je privremeni šef države do februara ove godine, prenosi Hina, kada je Fidel objavio svoju odluku da se zauvijek povuče s vlasti.

Vezani članci