{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBI prvi put u raciji na ured jednog aktivnog kongresmena

F
22.5.2006. u 11:29
0
0
FBI prvi put u raciji na ured jednog aktivnog kongresmena
0
FBI prvi put u raciji na ured jednog aktivnog kongresmena
Nedavne ankete američke javnosti ukazale su na pad popularnosti predsjednika Georgea Busha, ali i sve manje zadovoljstvo građana radom američkog Kongresa.
Najnoviji skandal koji uključuje jednog demokratskog kongresmena iz Louisiane vjerovatno će samo učvrstiti takav trend. Naime, kako piše Washington Post, kongresmen William Jefferson bio je cilj korupcijske istrage koja je trajala 14 mjeseci i u sklopu koje je uhvaćen na videosnimci kako prima mito u visini od 100.000 dolara od jednog investitora iz Virginije.

Još u augustu prošle godine agenti FBI-a su izvršili raciju na vašingtonski dom kongresmena Jefferosona, te su u zamrzivaču pronašli 90.000 dolara i 10.000 zamotanih u aluminijsku foliju.

Na temelju izjava svjedoka FBI je u subotu, kako izvještava Post, izvršio raciju na njegov ured na Capitol Hillu. Vlasti su objavile da je to prvi put da su agenti FBI-a poduzeli takvu akciju na ured nekog aktivnog kongresmena.

Jefferson je, navodi se, tražio od investitora mito kako bi progurao njihove projekte u Africi. Ranije ove godine taj demokratski kongresmen je razmatrao mogućnost priznanja krivnje za manju kaznu. Međutim, u međuvremenu je promijenio advjokate te je nedavno objavio kategoričnu izjavu u kojoj odbacuje bilo kakvu krivnju. Vlasti za sada još nisu podigle optužnicu protiv Jeffersona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: