Svijet
87

FBI istražuje ko je misteriozni muškarac u crnom na mjestu zločina u Bostonu

Klix.ba
Bostonski TV kanal 7News je objavio snimke na kojima se vidi muškarac u crnoj pocijepanoj odjeći kako trči nakon eksplozije, ali njegovo ponašanje djeluje veoma čudno u odnosu na druge ljude koji su bježali i sklanjali se kada je bomba eksplodirala.

Fotografije na kojima se vidi sumnjivi muškarac TV stanici 7News je poslao gledatelj koji ih je snimio neposredno prije i odmah nakon što su bombe eksplodirale.

FBI je ranije pozvao sve građane, koji su na bilo koji način zabilježili dešavanja na maratonu u Bostonu, da im dostave fotografije ili snimke kako bi ih koristili u istrazi. Tako je i 7News, osim što ih je emitovao, fotografije proslijedio FBI-u.

Gledatelj ove TV stanice je fotografije načinio sa prozora svoga ureda, a na njima sumnjivi muškarac trči u suprotnom smjeru u odnosu na sve ostale građane, koji su uglavnom pokušali čučnuti ili leći da bi se spasili od eksplozije. Muškarac u pocijepanoj crnoj odjeći djeluje kao neko ko bježi sa mjesta zločina.

[VIDEO]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embeddedv=Ph8a9doZ2UE[/VIDEO]

"Na fotografijama koje su snimljene jedna za drugom izgleda kao da ovaj čovjek bježi sa mjesta zločina, iz ovog ili onog razloga", kaže čovjek koji je snimio fotografije.

Na snimcima se također vidi i korpa ili kanta za smeće za koju se pretpostavlja da bi mogla biti druga bomba, odnosno da je u njoj bila druga bomba.