{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska nagrada za mlade novinare

S
18.1.2008. u 09:43
0
0
Evropska nagrada za mlade novinare
0
Evropska nagrada za mlade novinare
Evropska nagrada za mlade novinare (European Young Journalist Award) je otvorena za mlade novinare iz štampanih i online medija sa prebivalištem u jednoj od 27 država članica EU, država kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU.
Države kandidati za pridruženje EU su: Hrvatska, Makedonija i Turska. Države potencijalni kandidati su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija uključujući Kosovo.

Opća uprava za proširenje pri Evropskoj komisiji je pokrenula ovaj konkurs zajedno sa Evropskim udruženjem mladih novinara kako bi ohrabrila mlade novinare da razmijene svoja mišljenja o politici proširenja EU.

Kandidati trebaju poslati članak o temi proširenje EU objavljen između 01. januara 2007. i 15. marta 2008. godine putem oficijelne stranice European Young Journalist Award.

Rok za prijave je 15. mart 2007.godine. Prijave i članak mogu biti napisani na jednom od oficijelnih jezika EU ili na jednom od oficijelnih jezika država kandidata ili potencijalnih kandidata za pridruženje EU.

Cilj konkursa je odabir po jednog pobjednika iz svake od gore navednih država te poticanje razmjene i umrežavanja mladih evropskih novinara. Za svaku od država će biti organizovan žiri sastavljen od iskusnih novinara koji će u aprilu 2008. godine između pristiglih prijava iz te države izabrati pobjednički članak.

Svih 35 autora pobjedničkih članaka će biti pozvani na putovanje kroz zapadno-balkanske države, te će im se pružiti mogućnost učešća u konferenciji sa predstavnicima medija iz različitih država u junu 2008.godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: