Beč
0

Evakuisana navijačka zona

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Jako nevrijeme koje se sinoć obrušilo na Beč natjeralo je nadležne vlasti da prvi put od početka Evropskog prvenstva evakuiraju navijačku zonu, a tokom te akcije povrijeđene su dvije osobe.

Prema zvaničnom saopćenju, u navijačkoj zoni okupilo se 28.135 ljudi, koji su preko ekrana zamoljeni da što prije napuste navijačku zonu zbog nevremena - oluje s jakom kišom i gradom.

Naime, vjetar je dostigao brzinu do 100 kilometara na sat, pa je postojala opasnost da na navijače padne nešto s krovova ili okolno drveće.

Tokom evakuacije navijačke zone jedan navijač, djevojka od 18 godina, zadobila je tešku frakturu karlice, pošto ju je rulja "pregazila", dok je još jedan navijač također povrijeđen.

Evakuacija je izvedena veoma brzo i čitava navijačka zona bila je ispražnjena za manje od 10 minuta.

Prema nadležnim vlastima, navijačka zona, zbog sigurnosti navijača, mora biti ispražnjena ako vjetar dostigne brzine preko 80 kilometara na sat.

Inače, nevrijeme u Beču zadalo je puno posla vatrogascima koji su imali veliki broj izlazaka na ulice zbog predmeta koji su zakrčili kolovoze, pa čak i privremeno doveli do obustave saobraćaja podzemne željeznice "U4", linije koja ima dio trase nad zemljom, javio je Tanjug.

Isto tako, više tramvajskih linija iz sličnih razloga nije moglo saobraćati.

U pojedinim dijelovima grada privremeno je nestala struja, a došlo je i do plavljenja brojnih podruma.