|

Eva Braun je bila Jevrejka?

Eva Braun je bila Jevrejka?
41
S
SRNA
5.4.2014. u 14:57
112
komentara
41

dijeljenja
Eva Braun je bila Jevrejka? Adolf Hitler i Eva Braun (Foto: AFP)
Supruga nacističkog vođe Adolfa Hitlera, Eva Braun, možda je porijeklom Jevrejka, ukazala je analiza DNK urađena za snimanje dokumentarnog filma koji će emitovati britanski Channel 4.
Ova teza se zasniva na analizi vlasi uzetih sa četke za kosu iz Hitlerove rezidencije u Berghofu, gdje je Eva Braun najviše boravila za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Analizom je utvrđeno da s linije majke Eve Braun postoji jevrejsko porijeklo, odnosno da porijeklo vodi do grupe Aškenaza, od kojih potiče čak 80 posto Jevreja.

Istraživanje je provedeno za emisiju "DNK slavnih pokojnika".

Voditelj Mark Evans je povodom ovog otkrića izjavio da nikada nije ni sanjao da će pronaći potencijalno zapanjujuće podatke.

Autori dokumentarca tvrde da sve ukazuje da analiziran uzorak jeste kosa Eve Braun, ali ističu da bi jedini način da se to potvrdi bilo upoređivanje DNK Eve Braun sa DNK živih bliskih rođaka Hitlerove žene.

Niko od njih, međutim, nije želio da se podvrgne testu.

Eva Braun je bila dugogodišnja Hitlerova ljubavnica. Vjenčali su se 29. aprila 1945. godine, dan uoči zajedničkog samoubistva u bunkeru u Berlinu pred pad tog grada u kojem su već bile sovjetske trupe, prenio je AFP.

U Njemačkoj u 19. vijeku veliki broj Jevreja Aškenazija je prešao na katoličanstvo.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...