|

Europska komisija pozvat će Hrvatsku na ubrzanje reformi

Europska komisija pozvat će Hrvatsku na ubrzanje reformi
0
F
FENA
31.10.2007. u 09:04
0
komentara
0

dijeljenja
Europska komisija pozvat će Hrvatsku na ubrzanje reformi
Europska komisija će sljedeći tjedan u redovitom godišnjem izviješću o napretku, pozvati Hrvatsku da ubrza reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije te ustvrditi da su demokracija i vladavina prava pojačani i zadržana makroekonomska stabilnost.
Europska komisija će u utorak, 6. studenoga objaviti redovito godišnje izviješće o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Službe Europske komisije već su pripremile nacrt izvješća, a završnu ocjenu dat će povjerenici na sastanku kolegija u sljedeći utorak.

Prema agenciji Reuters, koja je imala uvid u nacrt dokumenta, od Hrvatske će se, slično kao i prošlogodišnjem izviješću, tražiti da pojača napore na poboljšanju pravosudnog sustava, javne uprave i u borbi protiv korupcije. "Postoji značajan prostor za daljnje poboljšanje u pravosuđu, javnoj upravi i u borbi protiv korupcije",
navodi Reuters dio nacrta izvješća.

U nacrtu dokumenta se također kaže da su postignuti prvi rezultati u borbi protiv korupcije, ali da je ona i dalje raširena.

Također se navodi da su "demokracija i vladavina prava pojačani i da je zadržana makroekonomska stabilnost".

Izviješće ponavlja često puta izrečenu ocjenu povjerenika za proširenje Ollija Rehna da je Hrvatska u pristupnim pregovorima dostigla "putnu brzinu". U dosadašnjem tijeku pristupnih pregovora Hrvatska je otvorila pregovore u 14 poglavlja, a do kraja ove godine očekuje se otvaranje do pet dodatnih poglavlja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.