{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eulex otvara svoje urede u Beogradu, Tirani, Skopju i Podgorici

F
15.12.2008. u 21:51
0
0
Eulex otvara svoje urede u Beogradu, Tirani, Skopju i Podgorici
0
Eulex otvara svoje urede u Beogradu, Tirani, Skopju i Podgorici
Foto: Reuters
Dužnosnici Europske misije na Kosovu- EULEX-a, koji je počeo službeno funkcionirati 9. ovoga mjeseca s gotovo 1.400 pripadnika, izjavili su u ponedjeljak da će ta misija svoje urede otvoriti ne samo u Beogradu, nego i u Tirani, Skoplju i Podgorici.
Kako je u ponedjeljak navečer prenijela kosovska televizija, predstavnici EULEX-a istaknuli su kako otvaranje ureda njihove misije u Beogradu nije zamjena za Ured UNMIK-a dodajući kako taj ured ima tehnički karakter, kao i ostali uredi koji će se otvoriti u bližoj regiji.

Još uvijek nije određen točan datum otvaranje Ureda EULEX-a u Beogradu, ali predstavnici misije tvrde da je namjena ureda osigurati suradnju sa srbijanskim vlastima u području borbe protiv organiziranog kriminaliteta, krijumčarenja i drugim pitanjima važnim za regiju.

Otvaranje ureda EULEX-a u regiji utjecat će na suradnju s Interpolom, Europolom i jačanje regionalne suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja. Kosovska televizija navodi kako su se srbijanske vlasti suglasile s otvaranjem ureda EULEX-a, a u prvoj polovici sljedeće godine bit će otvoreni i drugi regionalni uredi EULEX-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: