{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'EU, SAD i Rusija su prioriteti vanjske politike Srbije'

F
FENA
12.1.2009. u 16:08
0
0
'EU, SAD i Rusija su prioriteti vanjske politike Srbije'
0
'EU, SAD i Rusija su prioriteti vanjske politike Srbije'
Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u ponedjeljak da su Europska unija, ali i Sjedinjene Američke Države i Rusija tri stupa srbijanske vanjske politike te da Srbija, ako ne ojača odnose s njima, ne može ostvariti svoje nacionalne interese.
"Najvažniji čimbenik naše vanjske politike jest integracija u EU i ostvarenje toga strateškog vanjskopolitičkog cilja", rekao je Tadić novinarima na veleposlaničkoj konferenciji srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Dodao je da će Srbija biti sposobna osigurati svoje gospodarske interese i bolji životni standard građana onoliko koliko bude djelotvorna njezina vanjska politika te da je bitna uloga svih veleposlanika u privlačenju novih stranih ulaganja i otvaranju radnih mjesta.

"Konkurencija za strana ulaganja danas je veća nego ikad u zadnjih nekoliko desetljeća. Stoga naša diplomatsko-konzularna predstavništva, veleposlanici i svi djelatnici Ministarstva vanjskih poslova moraju prihvatiti takvu ulogu", rekao je Tadić.

Veleposlaničku konferenciju, u kojoj sudjeluju svi veleposlanici i diplomatsko-konzularni predstavnici, Ministarstvo vanjskih poslova organiziralo je kako bi se odredili vanjskopolitički prioriteti u 2009.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: