Svijet
140

Erdogan: Svi bi poput mene trebali imati 4 djece

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "izdajom" je nazvao napore usmjerene na jačanje kontrole rađanja, rekavši da bi kontracepcija mogla "posušiti" cijelu jednu generaciju ljudi, objavili su u ponedjeljak turski mediji.

Turski predsjednik to je rekao na vjenčanju sina jednog od njegovih najbližih suradnika, poslovnog čovjeka Mustafe Kefelija.

"Jedno ili dvoje (djece), to nije dovoljno. Ako želimo osnažiti svoj narod, treba nam dinamičnije i mlađe stanovništvo. To nam treba kako bismo Tursku doveli na nivo modernih civilizacija", rekao je pred tek oženjenim parom.

"U ovoj zemlji, protivnici već godinama sudjeluju u izdaji kontrole rađanja, nastojeći isušiti našu generaciju", dodao je.

"Jedno dijete je sinonim za samoću, dvoje za rivalstvo, troje za ravnotežu, a četvero za obilnost. A Bog se brine za ostalo", naveo je.

Otac četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice, Erdogan je već iznosio prijedloge o ograničavanju prava na pobačaj i pilule za sutra. No, ova je izjava dosad njegova najžešća po pitanju kontracepcije, prenosi Jutarnji.hr.