Osam dolara mjesečno
0

Erdogan: Možda ću pregovarati s Muskom kako ne bih plaćao verifikaciju Twitter naloga

B. R.
Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske (Foto: EPA-EFE)
Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će možda pregovarati s novim vlasnikom Twittera Elonom Muskom kako ne bi morao mjesečno plaćati osam dolara za verifikaciju svog naloga na ovoj društvenoj mreži.

Ovo je naveo u intervjuu za tursku televizijsku stanicu ATV nakon što je multimilijarder Musk prošle sedmice kupio Twitter za 44 milijarde dolara i naglasio da će se mjesečno plaćati osam dolara za verifikaciju naloga.

"Možda će za nas biti drugačije. Mogli bismo da sa njim uspostavimo neku diplomatiju", naveo je Erdogan u šali.

Verifikacija na Twitteru, istaknuta plavom kvačicom, podrazumijeva da je Twitter potvrdio da nalog pripada osobi ili kompaniji na koju je nalog naslovljen. Trenutno je za većinu korisnika besplatna.

Više od 80 posto korisnika ove društvene mreže je u nedavnoj anketi odgovorilo da nikada neće platiti verifikaciju. Neki od njih su istakli da su spremni plaćati do pet dolara mjesečno.

Musk, koji je čelnik kompanija Tesla i SpaceX, obećao je da će verificirani nalozi imati prioritet u internetskim pretragama te da će njihovi korisnici moći objavljivati videozapise i audiozapise koji duže traju. Osim toga, bit će izloženi manjim brojem oglasa, prenosi agencija Reuters.